" /> vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd © 2014 / Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1 ​

Mükemmel ve SEO Dostu Blog Yazısı İçin 10 İpucu

Etiketler :

Mükemmel ve SEO Dostu Blog Yazısı İçin 10 İpucu

Diğerleri gibi bir blog yazısı yazmak yetenektir. Okuyucuların ilgisini çekmek için yazıların yapılarını düşünmeli ve uygun bir yazım stiline sahip olmalısınız. Alt başlıklar ve anlaşılır paragraflar oluşturarak okuyucuların yazının ana fikrini yakalamalarına yardımcı olmalısınız. İnsanlar yazdıklarınızı anlar ve severse onu paylaşırlar, beğenirler, tweet olarak paylaşırlar veya yazınıza link verebilirler. İşte tüm bunlar sıralamanızı yükseltir! Bu nedenle, Google’da yüksek sıralamaya sahip olmak istiyorsanız yazma yeteneğinizi kesinlikle geliştirmelisiniz.
Bazıları için SEO amacıyla yazmak ile okuyucuların dikkatini çekip yazıya bağlayacak şekilde yazmak iki farklı amaçtır. Ancak buna tamamen katılmak doğru değildir. Bunun yerine, SEO dostu bir hazırlamanın yeterli olmadığını düşünüp aynı zamanda uygun olarak nitelendirilen kelimelerle bir metin hazırlamanız gerekir. Ek olarak anahtar kelimeyi çok sık kullanmanız durumunda okuyucunun okunabilirlik unsuruna zarar verdiğinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu nedenden ötürü bundan uzak durmalısınız!
Bu yazıda, okunabilir olan ancak aynı zamanda SEO dostu olan blog yazısı yazabilmek için size yardımcı olacak ipuçlarına yer verilmiştir. Her iki hedef tek bir elden gerçekleştirilebilir niteliktedir.

İyi Blog Yazıları İçin Temel İpuçları

Her şeyden önce blog yazınız iyi yazılmış bir metin olmalıdır! Birçok yazar yeni bir blog yazısı oluşturduktan sonra yazmaya başlarlar. O an akıllarına ne geliyorsa onu yazarlar. Bazıları için bu yeterli bir şey olabilir çünkü doğal olarak yazma yeteneğine sahiptirler. Doğal olarak yazma yeteneğine sahip olmasanız bile aşağıdaki kuralları göz önünde bulundurarak iyi yazılar oluşturabilirsiniz.

1. Yazmadan Önce Düşünün

Yazının vereceği mesajı derinlemesine düşünün. Okuyuculara ne söylemek istiyorsunuz? Yazının amacı ne? Sayfanın sonunda okuyucuların ne yapmasını istiyorsunuz? Yazmaya başlamadan önce bu soruların cevaplarını bir kenara not edin.

2. Blog Yazısının Yapısını Belirleyin

Her yazının aynı tür giriş şeklinin olması gerekir. Gövde kısmının olması gerekir ve bu kısımda verilecek ana mesaj paylaşılmalıdır. Sonuç kısmında ise en önemli fikirleri özetlemeli ve yeni fikirlerden bahsetmelisiniz. Bu üç kısıma neler yazmak istediğinizi belirleyin ve bir şekilde yazınızı özetleyin. Artık yazının aslına el atmanın zamanı geldi!

3. Paragraflar Kullanın

Herkes paragrafları kullanır ancak bunların anlamlı olmasını sağlamalısınız. Her satırda yeni bir paragraf oluşturmayın. Her cümleyi paragraf haline dönüştürmeyin. Yeni bir paragraf oluşturmak için çeşitli nedenler bulunmaktadır. Her paragrafın bir ana fikri veya bir ana konusu olmalıdır. Her paragrafın ana fikrini belirleyin. Ana fikirleri bir cümlede dile getirmeye çalışmalısınız. Daha fazla cümleye ihtiyaç duyarsanız, daha fazla paragrafa ihtiyacınız var demektir!

4. Başlıkları Kullanın

İnsanlara yazınızda yol göstermek istiyorsanız alt başlıkları kullanmanız gerekir. Alt başlıklar onlara yazıyı tarama konusunda okuyuculara yardımcı olur. Aynı zamanda daha anlaşılır bir yazı yapısı için size de yardımcı olurlar.

5. Zarf Kelimelerini Kullanın

Zarf kelimeleri insanlara yazıyı tarama konusunda yardımcı olur ve insanların ana fikri yakalamalarını sağlar. Örneğin bir ürünü satmak için üç sebebiniz varsa bunu şu zarf kelimeleri ile dile getirmelisiniz: Birincisi, ikincisi ve sonuncusu. Buna rağmen, elbette ve aslında kelimeleri okuyuculara açık işaretler verecektir. Okuyucular anında bir sonuca varmak için bu nedenle, bu yüzden ve bununla birlikte gibi kelimeleri takip ederler. Bu nedenle yazı yapısının içerisinde mutlaka zarf görevi gören kelimelere yer vermelisiniz.

6. Diğer İnsanların Yazıyı Okuyabilmesini Sağlayın

Yazıyı yayınlamadan önce birkaç kişiye bu yazıyı okumak için izin verin. Yazının ana fikrini yakalayıp yakalayamadıklarını sorun ve düzgün kurulmamış cümlelerin düzeltilmesini sağlayın.

SEO Dostu Blog Yazıları Yazmak İçin Ekstra İpuçları

Yukarıda yer alan ipuçlarından faydalanarak bir şeyler yazmaya başlayabilirsiniz. Ancak yazınızı SEO amacıyla okunabilir hale getirmek için yukarıdakiler yeterli değildir. İnsanlar yazınızı beğenirlerse ve anlarlarsa ilgili yazıyı daha fazla paylaşmak isterler. Bu size daha yüksek sıralama sağladığı gibi aynı zamanda daha fazla trafik sağlamaktadır. Bununla birlikte yazının yapısından taviz vermeden sıralamanızı daha yukarılara yükseltmek mümkündür.

1. Daha Uzun Yazılar Yazın

Yazdığınız yazının 300 kelimeden fazla olduğundan emin olun. Genel kural ise yazının yüzde 1 veya 2 gibi bir oranına arama terimlerini koymaktır. Bu nedenle 300 kelimelik bir yazıda arama terimini en az 3 ve en fazla 6 kez kullanmalısınız.

2. Başlıkları Kullanın

Başlıklar okunabilirlik açısından olduğu kadar SEO açısından da önemlidir. Kullandığınız anahtar kelimelerin alt başlıklarda yer aldığından emin olun ancak her anahtar kelimeyi alt başlıklara koymaya çalışmayın. Böyle yaparsanız yazının okunabilirliğine zarar vermiş olursunuz. Başlıklar, Google’a uzun yazılarda ana başlıkları yakalama konusunda yardımcı olduğu gibi sıralama konusunda da size yardımcı olur.

3. WordPress SEO Eklentisini Kullanın

Değerli ziyaretçimiz, bu maddede: “https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/” web sayfasında ki eklenti hakkında bahsedilmektedir. WordPress tabanlı web sayfaları için mutlaka kullanılmasını önerdiğim bir eklentidir.
WordPress SEO eklentisi, SEO dostu blog yazıları yazma konusunda size yardımcı olur. Bu eklentiden faydalanmak istiyorsanız ilk önce odak kelimeyi belirlemeniz ve bunu uygun kutucuğa yazmanız gerekir. Bu insanların sizi bulmasını istediğiniz arama terimidir. Eklenti yazının birçok yönünü detaylı bir biçimde inceler ve size SEO dostu blog yazısı yazma konusunda yardımcı olur. Önemli olanları şu şekilde dile getirebiliriz:
Eklenti size meta açıklama kısmını düzenleme imkanı sunar. Bu açıklama kısa bir yazıdır ve yazının konusunu anlatmaktadır. Eğer meta açıklama kısmı insanların aradığı terimlere sahip olursa bu durumda arama sonuçlarında daha kolay bulunabilecektir. Bu açıklama kısmı arama sonuçları sayfasında gözüken kısımdır.
Bu eklenti yazdığınız yazıyı analiz eder. Yazının okunabilirliğini gözden geçirir. Yazının okunabilirliği temel olarak cümlelerin uzunluğu ile ölçülmektedir.
Bu eklentinin kontrol ettiği çok farklı unsurlar bulunmaktadır. Anahtar kelimeyi 5 önemli noktada kullanım kullanmadığınıza bakar: Yazının başlığı, sayfanın başlığı, sayfanın URL adresi, içerik kısmı ve meta açıklama kısmı. Bu eklenti aynı zamanda yazıda yer alan linkleri ve resimleri kontrol eder. Yazının kelime sayısını ölçer ve anahtar kelime yoğunluğunu tespit eder. Hatta seçtiğiniz anahtar kelimenin daha önce sitede başka bir yazıda yer alıp yer almadığına da göz atar ve bu sayede sizi kendinizle yarışmaktan korur.
SEO dostu bir blog yazısı yazmışsanız bu eklenti size ilgili maddeleri yeşil renkte gösterir. Sayfaları yeşil renkli maddeler ile oluşturmayı başarmışsanız, bu durumda sitenizin sıralaması yükselecektir.
Yazının iyi olması için her maddenin yeşil olmasına gerek yoktur. Ortalama sayesinde yazının yeşil olmasını sağlarsanız sizin için yeterli olacaktır.1020_seo-friendly-blog-post_02

4. Düzenli Olarak İçerik Ekleyin

Sitenize gerçek ve fonksiyonel bilgiler eklediğiniz zaman Google sitenizin yaşadığını düşünecektir. Site aktif olmadığı zaman Google burayı daha az tarar ve bu nedenle arama sonuçları sayfasında daha az gözükürsünüz.

Ek İpucu: Önceki Yazıya Link Verin

Eğer benzer konu etrafında birkaç yazıya sahipseniz bu yazılara link vermeyi unutmayın. Bu sizin yazınızı daha güçlü yapacaktır çünkü bu durum konu hakkında otorite sahibi olduğunuzu gösterecektir. Bununla birlikte Google’da sıralama sahibi olmak için link yapısı da önemlidir. “Bkz: http://furkangokcol.com/yeni-bir-site-icin-link-olusturma-nasil-yapilir.html

Sonuç

Sitenizi bir takım SEO yöntemleri ile Google’da üst sıralara çıkarma devri sona erdi. Bugünlerde iyi içerikler Google’da daha yüksek pozisyonlara sahip oluyorlar. Bununla birlikte iyi yazılar, Facebook beğeni ve paylaşım sayısını, tweet rakamlarını ve siteye geri gelen ziyaretçi sayısını da yükseltmekte size yardımcı oluyor. Elbette yazının SEO dostu olmasını sağlayarak çok daha fazla şey yapabilirsiniz, ancak en önemlisi iyi, hatta çok iyi yazılar hazırlamalısınız!

0 yorum:


film indir